Oké, het is de mooiste dag van jullie samen. Begrepen. Maar uiteindelijk draait toch alles om de jurk. Dat is misschien anders wanneer twee mannen met elkaar trouwen, dan komen er misschien wat minder jurken bij kijken, maar zorg dan dat je moeder, je schoonmoeder en je zussen er schitterend uit zien. Want die pakken, tja, daar valt toch veel minder eer aan te behalen. Dus we gaan nu even uit van een bruiloft waarbij in ieder geval één bruid betrokken is. De jurk dus. Strapless, met korset, met mouwen, met bandjes, met een flinke sleep, met een korte voorkant en een lange achterkant, met veel bling, met kant of juist zo simpel mogelijk, de opties zijn overweldigend als je een bruidsboetiek instapt.

Kies eerst je kleur

Tegenwoordig hoef je echt niet meer in stralend wit voor het altaar te verschijnen. Je kunt een jurk kiezen in elke kleur die je maar wilt. Hou er wel rekening mee, dat de kans aanwezig is dat je de jurk niet in die kleur kunt passen. Gekleurde jurken worden over het algemeen speciaal gemaakt. Je moet dus wat inlevingsvermogen hebben om een gekleurde jurk te kunnen kiezen. Maar kies vooral voor kleur als dat mooi past bij je teint of bij je thema.
Korset

Kies het model

Dat lijkt erg makkelijk gezegd. Maar je hebt vast al van kleins af aan bedacht in wat voor jurk je wilt trouwen. Is dat een baljurk? Ga daar dan vooral voor. Pas wanneer je een baljurk aanhebt kun je zien of dit het juiste model voor jou is. Het kan dus zomaar zijn dat je het beeld van jezelf als bruid moet bijstellen. Gewoon omdat een ander model je veel mooier staat. Denk vooral niet dat je daar uniek in bent. De meeste meisjes willen trouwen in een baljurk, maar de meeste bruiden kiezen toch voor een meer eigentijds model.

En dan is het wachten geblazen

De kans dat de jurk van je dromen in één keer perfect past is maar heel klein. Over het algemeen zal de jurk speciaal voor jou op maat gemaakt moeten worden. Dat duurt best een tijd. Je kunt zomaar rekening houden met een maand of 8! Dan moet het afpassen en veranderen van details nog gebeuren. Het is dus geen gevalletje uitzoeken en meenemen. Neem voor het doorpassen je schoenen, sleep en sieraden mee. Je kunt dan goed zien hoe het eindresultaat zal worden.