Laatst heb ik weer kennis gemaakt met voor mij een nieuwe wereld. Namelijk de wereld van de orthopedische schoenen. Zelf heb ik gelukkig geen lastige of moeilijke voeten en kom ik zelfs weg op de meest goedkope schoenen en heb ik nergens last van.

Voor mijn hardloopschoenen is dat echter al een ander verhaal. Dan moet ik schoenen dragen met een extra blokje aan de binnenkant omdat tijdens het hardlopen mijn voet naar binnen zakt.

Maar goed orthopedische schoenen dus. Ik kwam er mee in aanraking door een vriendin van mij. Zij heeft altijd al een voetafwijking gehad en gebruikte daarvoor steunzolen. Er was dus niet zo heel veel te zien aan de buitenkant. Helaas had zij de laatste tijd steeds meer last van haar voeten en was ze genoodzaakt over te stappen op orthopedische schoenen

Eigenlijk wilde ze dit vooral niet om het imago van de orthopedische schoen. Dat imago is nogal stoffig te noemen en vaak worden er niet zo veel positieve dingen over gezegd. Alleen verder lopen op de schoenen die ze nu had ging ook niet meer in verband met de pijn die ze ervoer.

Samen hebben we lang op internet zitten surfen en zagen tot onze blijde verrassing dat de orthopedische schoen best wel aan verandering onderhevig is. Ze zijn namelijk echt bezig hippe en moderne schoenen te ontwikkelen die ook nog eens genoeg ondersteuning geven tijdens het lopen. Uiteraard was dit voor die vriendin een grote opluchting.
Een ander fabeltje is dat deze schoenen schreeuwend duur zijn. Naast bovenstaande ontwikkeling zijn er ook steeds meer betaalbare schoenen op de markt gekomen. Je kunt ze nu zelfs online bestellen! Kijk dan wel goed naar de beschrijving die eronder staat. Daar kun je zien of de schoen ook bij jouw voet zou kunnen passen.

Weetje

Wist je dat orthopedische schoenen ook wel gezondheidsschoenen worden genoemd? Wat mij betreft mogen ze die term in de ijskast zeggen. Ik snap wel dat je lekkerder kunt gaan lopen omdat je dan passende schoenen hebt gevonden die je voeten goed ondersteunen maar of je er nou echt gezonder van wordt? Daarnaast vind ik het een oude term die het stoffige imago van de orthopedische schoen juist zal bevestigen.
Een ander weetje is dat je het lopen op deze schoenen moet opbouwen. Zelf dat ik dat je ze gewoon kon aantrekken en je er daarna gewoon op weg kon lopen. Niets is minder waar! Bouw het goed op!