Ga jij binnenkort eindelijk die verre reis maken waar je altijd al van gedroomd hebt? Of ga je een weekend naar de Ardennen? Wat voor reis je ook gaat maken, een goede backpack is daarbij onmisbaar.
Voor zo’n reis is het belangrijk dat je backpack van goede kwaliteit is. Je draagt er tenslotte al je reisbenodigdheden mee op je rug, wat best zwaar kan zijn. Maar naast de kwaliteit, wil je natuurlijk ook een design dat bij jou past.

Backpacks in alle soorten en maten

In het kiezen van een goede backpack kan veel tijd zitten. Ze zijn er tenslotte in allerlei kleuren en formaten, en van verschillende merken. Je backpack is tijdens je reis een verlengstuk van jezelf, dus neem dan ook zeker de tijd bij het uitkiezen van de juiste.
Ga je echt voor langere tijd op reis, dan zou een backpack met een inhoud van bijvoorbeeld 85 liter een hele goede keuze zijn, omdat hier lekker veel in past. Natuurlijk is het ook belangrijk dat het formaat een beetje in verhouding is met jezelf. Als je bijvoorbeeld rond de 1.60m bent, dan kan een groot formaat met 85 liter inhoud wel echt iets te groot voor je zijn (en daardoor dus ook minder comfortabel). Je zou dan beter kunnen gaan voor een formaat met een inhoud van maximaal 65 liter.

Backpacks van goede kwaliteit

Idealiter heeft je backpack naast een grote inhoud ook veel kleine vakjes en compartimenten waar je je spulletjes in kwijt kunt. En als je echt zwaar bepakt en bezakt op pad gaat, is het ook essentieel dat je hem goed om je heupen kunt vastklikken met de daarvoor bestemde strap. Dit doe je, zodat niet al het gewicht aan je schouders hangt. Dit veroorzaakt na lange tijd namelijk flinke rugklachten, en het zou zonde zijn als jouw trektocht daardoor wordt verpest.
Ga je voornamelijk in warme landen backpacken? Dan zou ik er ook zeker op letten dat je rugzak een goed ventilatie systeem heeft ingebouwd. Je hebt tenslotte geen zin om met een backpack die kletsnat is van het zweet op door de jungle te lopen. Gelukkig zijn de meeste goede outdoormerken experts op dit gebied en hebben ze hier wel rekening mee gehouden.

De perfecte backpack gemakkelijk online besteld

Voor die lange reis heb je natuurlijk al genoeg dingen op je lijstje staan die je nog moet regelen. Het laatste waar je zin in hebt is om dan ook nog eens naar een outdoor winkel te moeten en daar een hele middag kwijt zijn aan backpacks uitproberen. Bestel je backpack dan ook vooral snel en gemakkelijk online. Daar heb je ruime keuze uit verschillende topmerken, en staan alle productspecificaties overzichtelijk op een rij. Zo vind je precies de backpack die bij jou past, en kan jouw wereldreis in stijl beginnen!