Als ik denk aan medische klompen, dan denk ik niet zozeer aan echte houten klompen, maar aan van die zakjes die je om je eigen schoenen moet doen. Maar niets is minder waar. De echte medische klomp heeft een leren kap en een sterke ‘neus’. Daarnaast is het comfort van het schoeisel enorm belangrijk. Dat is natuurlijk vanwege het vele staan dat bij het beroep hoort. Het zijn klompen die vooral het praktische nut bieden, maar je hebt ze in allerlei kleuren en maten.

Nuttig en nodig

De medische klompen zijn dus nuttig en nodig. Dat maakt ook dat het ‘big business’ is. Er zijn altijd artsen en verpleegkundigen, waardoor dit soort klompen ook altijd nodig zullen zijn. Ik wist eerlijk gezegd niet dat er zoveel variatie in zat, maar het heeft wel een logische verklaring. Iedere ziekenhuismedewerker, of het nou een gespecialiseerde arts of een toegewijde verpleegkundige is, heeft verschillende medische klompen nodig. Dat komt iedereen andere schoenen wil als het gaat om comfort of extra ondersteuning. Ik ben geen arts, maar ik kan me voorstellen dat je goede medische klompen nodig hebt voor een lange operatie. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor verpleegkundigen die af en aan lopen door het ziekenhuis.

Medische klompen voorkomen vermoeidheid

Het is een gegeven dat de medische klompen de voeten en enkels dusdanig ondersteunen, dat het lichaam van de ziekenhuismedewerker ook minder vermoeid raakt. Zo zijn de medische klompen eigenlijk niet alleen een investering in hygiëne, maar ook in de fysieke staat voor de mensen die ze dagelijks dragen. Het is daarom belangrijk dat de medewerkers van een ziekenhuis of zorginstelling de beste medische klompen dragen.

Klompenshop zorgt voor medische klompen

De Klompenshop zorgt ervoor dat er in de zorg de beste medische klompen worden gedragen. Dat doen ze door grote variatie aan te bieden in hun assortiment en door de snelle service die ze leveren. Zo zijn er maar liefst 1300 afhaalpunten waar de medische klompen verkrijgbaar zijn, en je kunt ze natuurlijk ook bestellen via de site. Ik denk dat met name die snelheid van levering zeer belangrijk is, omdat er op die manier geen dag voorbij gaat dat een ziekenhuismedewerker of iemand in de thuiszorg zonder medische klompen komt te zitten. Dat zou natuurlijk ten koste gaan van de hygiëne en de combinatie tussen comfort en rust voor de mensen die de vele zorg op zich nemen.